menu
Word Lid
Vlaams Belang snoeihard voor meerjarenplan gemeente Tremelo-Baal!
Traditioneel ligt op de laatste gemeenteraad van het jaar het meerjarenplan ter goedkeuring. De meerderheidspartijen CD&V, N-VA en Groen gaan er prat op dat de cijfers positief zijn maar uit een analyse die onze fractie maakte, komt de bittere waarheid naar boven.

Wat de meerderheid niet vermeld is dat ze de fel besproken trajectcontroles gebruikt om de cijfers positief te houden. De inkomsten van deze boetes zijn belangrijk om bijvoorbeeld de bouw van de sporthal in Baal te financieren. Dit heeft niets met verkeersveiligheid maar enkel met winstbejag te maken. Er worden leningen aangegaan op 30 jaar en men voert een schuldherschikking door voor 4,4 miljoen euro en dit allemaal voor een positieve AFM (autofinancieringsmarge= exploitatiesaldo (verschil inkomsten en uitgaven) - netto aflossingen van leningen). De AFM moet volgens de nieuwe BBC-regels in 2025 positief zijn vandaar een spreiding van de leninglast. Daartegenover staat wel dat de volgende bestuursploegen moeten blijven afbetalen voor de schulden die nu gemaakt worden en daardoor mogelijk beperkt worden in wat ze willen realiseren. In 2025 zal de AFM 606.468€ bedragen en in 2026 nog slechts 98.623€.

Waar er in 2020 nog 13.571.283€ in de kas zat, zal dat in 2026 nog slechts 883.605€ bedragen. Conclusie : de kas in Tremelo-Baal raakt stilaan leeg!Grote boosdoener is onder andere de sporthal die maar liefst 8.335.380€ zal kosten! Waarschijnlijk lopen deze kosten nog verder op wegens de onzekere economische toestand. Vlaams Belang vraagt al jaren om een bevraging over een sporthal te organiseren bij onze inwoners maar daar heeft de meerderheid nooit oren naar gehad.

Waar de schuld van de gemeente in 2023 16,5 miljoen € is stijgt deze in 2026 naar maar liefst 27,9 miljoen €. Omgerekend is dat 1800€ per inwoner. Een verdubbeling sinds 2018 toen het nog 900€ was. Het zal u dan ook niet verbazen dat het Vlaams Belang dit meerjarenplan niet heeft goedgekeurd en deze meerderheid met een slecht rapport naar huis stuurt. Vlaams Belang zegt dat de gemeente de verkeerde prioriteiten stelt en inzet op megaprojecten die veel geld kosten, en dat zonder inspraak van de burger. In de loop van 2024 zullen wij onze prioriteiten bekendmaken en je mag er zeker van zijn dat de traditionele partijen zenuwachtig zullen worden.

Onze oprechte gelukwensen voor het nieuwe jaar waarin Vlaams Belang voor de ommekeer kan zorgen!

Alain Verschaeren
Fractieleider en Voorzitter
Vlaams Belang Tremelo-Baal

Nadia Van Beughem
Gemeenteraadslid
Vlaams Belang Tremelo-Baal

ONTVANG ONZE NIEUWSBRIEF